dimarts, 13 de març de 2012

Benvinguts!


Bon dia companys de la UOC,
Aquest és el meu bloc personal dedicat a la investigació de les noves formes d’expressió i articulació del pensament sobre format escrit, altrament conegut com hipertext.

Si mireu la il·lustració que encapçala aquest escrit, veureu un munt de lletres que s’escapen de la disciplina de la línea, de la presó de la pàgina, del mur de la coberta i s’aboquen, com si fossin gotes d’aigua en un salt de riu; barrejades fan una nova realitat, substancialment distinta de la que, per separat, tenien a les seves cel·les de paper cosit. Tanmateix són unitats individuals que són com són degut a la seva procedència i al seu entorn primari, al qual, de moment, no en poden renunciar, obviar o esborrar.

Sincerament, quan vaig fer aquest dibuixet, fa uns cinc o sis anys, no sabia que era un hipertext, en canvi, però, com que aquesta classe de  dibuixets els faig quan sóc en procés d’escriure i no trobo el fil... Precisament, la idea era trencar el fil i abocar-nos, d’alguna manera a l’estramp.

Bé, he anomenat el blog amb aquesta adaptació de Nulla die sine linea (Plini el vell, 23-79 dC) perquè, al capdavall, sigui en rigorosa fila india, sigui saltant com una fitxa de parxís, el nostre pensament es desenvolupa en forma de paraules i s’alimenta de paraules, i tal com no podem estar un dia sense menjar ni més d’un minutet sense respirar, quan podem estar sense llegir?  

Per altre banda he fet l’adaptació de text per el llatí textus atesa la l’etimologia de text: textus és el participi de texo del verb texere que vol dir “teixir, trenar o entrellaçar”.

Potser la coneixeu, però les planes  http://etimologias.dechile.net i http://latin.dechile.net   contenen informacións interessants i, sovint, amb la referència bibliogràfica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada